|
takie tam... |
|
W których restauracjach można znaleźć potrawy bezmięsne (i bezrybne) inne niż frytki+sałatka? Zazwyczaj z mężem chadzamy do Mexico Baru lub do Złotego Psa. Vega odpada, bo za bardzo przypomina mi szkolną stołówkę :)
Camparis napisał(a): [color=blue] > W których restauracjach można znaleźć potrawy bezmięsne (i bezrybne) inne > niż frytki+sałatka?[/color]
Havana, Espanola, LaLuz (prawdziwe zarcie z Meksyku), Pod Papugami, Tequila, Kurna Chata, Kaliteros, Wieża Ciśnien... ;))) etc: [url]http://tiny.pl/wsb3[/url]
j.
-- [url]http://www.BSGwTVP.info[/url] - Battlestar Galactica w TVP2 Najlepszy serial sci-fi ostatnich lat nareszcie w Polsce! Nie przegap - powiadom przyjaciół o ataku Cylonów! Jeszcze dziś podpisz apel do telewizji o zmianę pory emisji!
Karol Makowski napisał(a): [color=blue] > Tak naprawde to wegetarianskie jadlo to cos wiecej niz niemieso i nieryba. > Potrawa nie moze byc przygotowana na jakims smalcu/loju, nie moze zawierac > zelatyny, nie moze zawierac podpuszczki naturalnej (sery) itp. >[/color]
no takie rzeczy to tylko na Niskich Lakach ;) mnie juz na szczescie przeszlo i racze sie "padlina" ;) -- c l i c k 'n' r i d e | *rekreacyjne DH* "Who wants to pedal bike uphill? The fun is going DOWNHILL" [John Breeze]
Karol Makowski napisał(a): [color=blue] > Mowisz, ze w SAKANA SUSHI BAR zjem wegetarianskie jedzenie? Nie liczac > sosu wasabi oczywiscie ;-)[/color]
Mówię? Hmm... [color=blue] > Tak naprawde to wegetarianskie jadlo to cos wiecej niz niemieso i nieryba. > Potrawa nie moze byc przygotowana na jakims smalcu/loju, nie moze zawierac > zelatyny, nie moze zawierac podpuszczki naturalnej (sery) itp.[/color]
Takie rzeczy to tylko w Erze ;P
j.
-- [url]http://www.BSGwTVP.info[/url] - Battlestar Galactica w TVP2 Najlepszy serial sci-fi ostatnich lat nareszcie w Polsce! Nie przegap - powiadom przyjaciół o ataku Cylonów! Jeszcze dziś podpisz apel do telewizji o zmianę pory emisji!
Hej!
"januszek" <januszek@polska.irc.pl> napisał w wiadomości news:slrnes41jf.815.januszek@lexx.eu.org... [color=blue] > LaLuz (prawdziwe zarcie z Meksyku),[/color]
Te - ale dobre, czy tylko prawdziwe? Gdzie to?
Przykładowo - w Mexico było nieprawdziwe, ale dobre, ale się zepsuło.
-ZED- napisał(a): [color=blue] > Te - ale dobre, czy tylko prawdziwe? Gdzie to? > Przykładowo - w Mexico było nieprawdziwe, ale dobre, ale się zepsuło.[/color]
W Mexico od zawsze jedzenie było tak meksykańskie jak wieśmaki z MCD są polskie :) Prawdziwe meksykańskie jedzenie nie jest dla europejczyka dobre - przynajmniej na początku :) Szef La Luz to Amerykanin, z pochodzenia meksykańskiego i wydaje się mieć fisia na punckie meksykańskiej kuchni ;) Jest więc prawdziwa ale droga i nie zawsze dobra ;P
j.
ps. W Mexico zepsuła się obsługa, jest ogromna różnica pomiędzy tym co dostaniesz tam w tygodniu a tym co w weekendy (kiedy są Ci, ze starej gwardii).
-- [url]http://www.BSGwTVP.info[/url] - Battlestar Galactica w TVP2 Najlepszy serial sci-fi ostatnich lat nareszcie w Polsce! Nie przegap - powiadom przyjaciół o ataku Cylonów! Jeszcze dziś podpisz apel do telewizji o zmianę pory emisji!
Hej!
"januszek" <januszek@polska.irc.pl> napisał w wiadomości news:slrnes5s7i.8vj.januszek@lexx.eu.org... [color=blue] > polskie :) Prawdziwe meksykańskie jedzenie nie jest dla europejczyka > dobre - przynajmniej na początku :)[/color]
Jadłem wielokrotnie i w różnych miejscach. Tak samo, jak z polskim, włoskim, czy greckim żarciem. Jeden umie gotować, a drugi nie. A jak nie umiesz, to jak autentycznym meksykańcem byś nie był, to żarcie wychodzi niejadalne. Jak nie wierzysz, to zapraszam na własnoręcznie zrobiony specjał kuchni polskiej. ;-)
Przykładowo w dwóch pozostałych we Wrocku jadłem żarcie bezsmakowo-piekielne. Czyli - smaku zero, a ryja wypala do mięcha. Ot - takie wyobrażenie o jedzeniu. ;->
W Mexico żarcie było dobre, bo receptury wymyślała Rosjanka/Ukrainka/Białorusinka (nie pamiętam). I takie równiez mi pasowało. Skończyło się, jak sobie poszła.
Użytkownik "-ZED-" <wroclaw@tnijto.polbox.com> napisał w wiadomości news:epv1gn.1uo.1@zed.zukih.org...[color=blue] > W Mexico żarcie było dobre, bo receptury wymyślała > Rosjanka/Ukrainka/Białorusinka (nie pamiętam). I takie równiez mi > pasowało. > Skończyło się, jak sobie poszła.[/color]
w Mexico zauważalna jest zmiana kucharza i składników kiedyś można było w ciemno pójść i smak był taki sam a teraz zależy jak się trafi
dzięki za kontakt do LaLuz - przejdę się i sprawdzę ;)
Użytkownik "Karol Makowski" <spaceman@BSDzine.org> napisał w wiadomości news:slrnes43gl.bo0.spaceman@prozac.bsdzine.org...[color=blue] > Tak naprawde to wegetarianskie jadlo to cos wiecej niz niemieso i nieryba. > Potrawa nie moze byc przygotowana na jakims smalcu/loju, nie moze zawierac > zelatyny, nie moze zawierac podpuszczki naturalnej (sery) itp.[/color]
tu akurat się zgadzam, ale po 11 latach wege jestem realistką i wiem że często jest to nieosiągalne ... szczególnie sery - wiadomo na czym są robione?
Hej!
"Karol Makowski" <spaceman@BSDzine.org> napisał w wiadomości news:slrnes8e74.bo0.spaceman@prozac.bsdzine.org... [color=blue] > I nie ma miejsc nigdy. Czy juz sa? > A koreanska knajpe w miejscu Bachusa znacie?[/color]
A gotować potrafią?
-- Pozdrawiam, -ZED-. <GG# 10684 > Kiedy wpadliśmy do ich meliny, na stole była góra białego proszku - opowiada jeden z policjantów - pomyślałem: działkują narkotyki. A to była mąka, chłopaki robili sobie pierogi. <GW3915 artykuł o gangach w Szczecinie>
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plpruchnik.xlx.pl
|
|
|
|
|
Linki |
|
|
|
|