|
takie tam... |
|
Czy w Łodzi jest szansa spróbobowania kwasu chlebowego, takiego rosyjskiego rasowego z zakwasu, a nie popłuczyn z "nieśmiertelnym" benzoesanem sodu? Czy to marzenie ściętej głowy?
-- ALEX Lodzermensch, Tenno Heika Banzai ]:-D
Użytkownik "ALEX Lodzermensch" <kill@spamers.us> napisał w wiadomości news:fs9am7$nou$1@inews.gazeta.pl...[color=blue] > Czy w Łodzi jest szansa spróbobowania kwasu chlebowego, takiego > rosyjskiego rasowego z zakwasu, a nie popłuczyn z "nieśmiertelnym" > benzoesanem sodu? Czy to marzenie ściętej głowy?[/color]
U mnie na ryneczku mają "Wileński". Muszę sprawdzić, czy ma benzoesan sodu. Wiesz- kiedyś robiłem sam kilka razy podpiwek, ale odkąd mam ciepłą piwnicę- szkoda gadać. Może wiesz, jak się robi kwas chlebowy?
Chiron
> U mnie na ryneczku mają "Wileński". Muszę sprawdzić, czy ma benzoesan[color=blue] > sodu.[/color]
Tutaj troszkę o tym co w sklepach: [url]http://www.browar.biz/forum/showthread.php?s=&threadid=1542[/url] [color=blue] > Wiesz- kiedyś robiłem sam kilka razy podpiwek, ale odkąd mam ciepłą > piwnicę- szkoda gadać. Może wiesz, jak się robi kwas chlebowy?[/color]
M.in. przepis: [url]http://www.browar.biz/forum/showthread.php?s=&threadid=10031[/url]
Na zdrowie ;) Rafi
*Chiron* ni au koto ha itsumo tanoshii [color=blue][color=green] >> Czy w Łodzi jest szansa spróbobowania kwasu chlebowego, takiego >> rosyjskiego rasowego z zakwasu, a nie popłuczyn z "nieśmiertelnym" >> benzoesanem sodu? Czy to marzenie ściętej głowy?[/color] > > U mnie na ryneczku mają "Wileński".[/color]
Jak pakowane?
Muszę sprawdzić, czy ma benzoesan[color=blue] > sodu. Wiesz- kiedyś robiłem sam kilka razy podpiwek, ale odkąd mam > ciepłą piwnicę- szkoda gadać. Może wiesz, jak się robi kwas > chlebowy? >[/color] jedyny sensowny przepis znalazłem na wiki
-- ALEX Lodzermensch, Tenno Heika Banzai ]:-D
ALEX Lodzermensch pisze:[color=blue] > Czy w Łodzi jest szansa spróbobowania kwasu chlebowego, takiego > rosyjskiego rasowego z zakwasu, a nie popłuczyn z "nieśmiertelnym" > benzoesanem sodu? Czy to marzenie ściętej głowy?[/color]
Ja w sklepie spozywczym na Retkini kolo krancowki 86 kupowalem ukrainski kwas Obolon w takich chyba litrowych butelkach. Wczesniej kupowalem tez jakis polskiej produkcji. Obydwa mialy w skladzie bezsensan sodu, wiec widocznie bez konserwantów nie razbjerjosz ;) Na moj gust obydwa odpowiadały temu co pilem kiedys w czasie wakacji na Krymie. (A wypilismy tam morze kwasu zarowno butelkowanego jak i z tych ich 'beczkowozow' ;))
Pzdr AL
Użytkownik "ALEX Lodzermensch" <kill@spamers.us> napisał w wiadomości news:fsb3ti$7g3$1@inews.gazeta.pl...[color=blue] > *Chiron* ni au koto ha itsumo tanoshii >[color=green][color=darkred] >>> Czy w Łodzi jest szansa spróbobowania kwasu chlebowego, takiego >>> rosyjskiego rasowego z zakwasu, a nie popłuczyn z "nieśmiertelnym" >>> benzoesanem sodu? Czy to marzenie ściętej głowy?[/color] >> >> U mnie na ryneczku mają "Wileński".[/color] > > Jak pakowane? > > Muszę sprawdzić, czy ma benzoesan[color=green] >> sodu. Wiesz- kiedyś robiłem sam kilka razy podpiwek, ale odkąd mam >> ciepłą piwnicę- szkoda gadać. Może wiesz, jak się robi kwas chlebowy? >>[/color] > jedyny sensowny przepis znalazłem na wiki[/color]
Ten jest z benzoesanem. Ale znalazłem dziś w Leclercu eko- kwas chlebowy. nic nie piszą o konserwantach (w butelce szklanej kapslowany)
Chiron
*Chiron* ni au koto ha itsumo tanoshii [color=blue][color=green][color=darkred] >>>> Czy w Łodzi jest szansa spróbobowania kwasu chlebowego, takiego >>>> rosyjskiego rasowego z zakwasu, a nie popłuczyn z >>>> "nieśmiertelnym" >>>> benzoesanem sodu? Czy to marzenie ściętej głowy? >>> >>> U mnie na ryneczku mają "Wileński".[/color] >> >> Jak pakowane? >> >> Muszę sprawdzić, czy ma benzoesan[color=darkred] >>> sodu. Wiesz- kiedyś robiłem sam kilka razy podpiwek, ale odkąd mam >>> ciepłą piwnicę- szkoda gadać. Może wiesz, jak się robi kwas >>> chlebowy?[/color] >> jedyny sensowny przepis znalazłem na wiki[/color] > > Ten jest z benzoesanem. Ale znalazłem dziś w Leclercu eko- kwas > chlebowy. nic nie piszą o konserwantach (w butelce szklanej > kapslowany)[/color] W którym Leclercu? Przeprowadzę rozpoznanie bojem :D
-- ALEX Lodzermensch, Tenno Heika Banzai ]:-D
> Na moj gust obydwa[color=blue] > odpowiadały temu co pilem kiedys w czasie wakacji na Krymie. (A > wypilismy tam morze kwasu zarowno butelkowanego jak i z tych ich > 'beczkowozow' ;))[/color]
Witam, Znajomi z Ukrainy kiedys "nastawili" kwas w naszym domu ale nie potrafilem utrzymac go :( Ten nalewany z beczkowozu chyba jest najlepszy, no i ten klimat - pani ktora go nalewa(la) miala cala "klawiature" ze zlota :) Niestety te sprzedawane w naszych sklepach odbiegaja baaardzo smakiem od oryginalu, ale czekam na relacje smakowania tego z 'Leklerka'.
-- Pozdrawiam JACooL
ALEX Lodzermensch pisze:[color=blue] > *Chiron* ni au koto ha itsumo tanoshii >[color=green][color=darkred] >>>>> Czy w Łodzi jest szansa spróbobowania kwasu chlebowego, takiego >>>>> rosyjskiego rasowego z zakwasu, a nie popłuczyn z "nieśmiertelnym" >>>>> benzoesanem sodu? Czy to marzenie ściętej głowy? >>>> >>>> U mnie na ryneczku mają "Wileński". >>> >>> Jak pakowane? >>> >>> Muszę sprawdzić, czy ma benzoesan >>>> sodu. Wiesz- kiedyś robiłem sam kilka razy podpiwek, ale odkąd mam >>>> ciepłą piwnicę- szkoda gadać. Może wiesz, jak się robi kwas >>>> chlebowy? >>> jedyny sensowny przepis znalazłem na wiki[/color] >> >> Ten jest z benzoesanem. Ale znalazłem dziś w Leclercu eko- kwas >> chlebowy. nic nie piszą o konserwantach (w butelce szklanej >> kapslowany)[/color] > W którym Leclercu? Przeprowadzę rozpoznanie bojem :D >[/color]
z tego co wiem to jest chyba jeden na inflanckiej:)
pozdr.
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plpruchnik.xlx.pl
|
|
|
|
|
Linki |
|
|
|
|