A ja polecam kebab na Roweckiego tj. między Witkiewicza a Łukasińskiego. Jest to kebab kurdyjski i w smaku przypomina prawdziwy turecki z Berlina. Obsługują tam Kurdowie i podejrzewam że mięso sami przygotowują. Palce lizać !!! Nie polecam żadnych mackwaków gdzie mięso na krzyż nabite na pręt powierzchownie przyjarane nie przypomina nawet kebabu i nigdy koło niego nie leżało.
Pozdrawiam i Smacznego PAWCIO
Użytkownik "Olek" <olo@usuntodigitalline.eu> napisał w wiadomości news:h0as9o$456$1@news.wp.pl...[color=blue] > A tak pytam - dla zorientowanych - gdzie w Szczecinie jest na prawdę > dobry kebab, nie żadna kapucha z litrami majonezu i jakąś podpieczoną > padliną, tylko coś bardziej smakosznego :) Najlepiej jakby to to było > otwarte np. do 2. Swego czasu (parę dobrych lat temu) był świetny kebab > grecki na pl. Kościuszki (teraz w tym miejscu jest chyba pizzeria) - z > ogóreczkiem, pomidorkiem, cacykami - to było to![/color]
A tak pytam - dla zorientowanych - gdzie w Szczecinie jest na prawdę dobry kebab, nie żadna kapucha z litrami majonezu i jakąś podpieczoną padliną, tylko coś bardziej smakosznego :) Najlepiej jakby to to było otwarte np. do 2. Swego czasu (parę dobrych lat temu) był świetny kebab grecki na pl. Kościuszki (teraz w tym miejscu jest chyba pizzeria) - z ogóreczkiem, pomidorkiem, cacykami - to było to!
Ja w ciagu ostatnich kilku tygodni mialem okazje stolowac sie na dworcu w Pod Torami - w przejsciu podziemnym.
Kebab mi smakowal, choc nie mam za bardzo porownania do innych bo unikam takiego jedzenia, ale obiadki ktore gotuja na miejscu w kuchni MmmmmmHmmm ... palce lizac :) Co dzien inne dania do wyboru, jedzenie gotuja, a nie odgrzewaja. Teraz czekam tylko na uruchomienie zamowien na telefon, ktore maja w planach.
-- Arek
Do kina w Szczecinie? Sprawdz co jest grane: [url]http://kino.szczecin.pl[/url]
Olek pisze:[color=blue] > A tak pytam - dla zorientowanych - gdzie w Szczecinie jest na prawdę > dobry kebab, nie żadna kapucha z litrami majonezu i jakąś podpieczoną > padliną, tylko coś bardziej smakosznego :) Najlepiej jakby to to było > otwarte np. do 2. Swego czasu (parę dobrych lat temu) był świetny kebab > grecki na pl. Kościuszki (teraz w tym miejscu jest chyba pizzeria) - z > ogóreczkiem, pomidorkiem, cacykami - to było to![/color]
Mi najbardziej pasuje w Szejku na Niepodległości (między Odzieżowcem a Maratonem)
-- Paweł Muszyński Skateshop [url]http://www.e-street.pl[/url]
Olek wrote:[color=blue] > A tak pytam - dla zorientowanych - gdzie w Szczecinie jest na prawdę > dobry kebab, nie żadna kapucha z litrami majonezu i jakąś podpieczoną > padliną, tylko coś bardziej smakosznego :) Najlepiej jakby to to było > otwarte np. do 2. Swego czasu (parę dobrych lat temu) był świetny kebab > grecki na pl. Kościuszki (teraz w tym miejscu jest chyba pizzeria) - z > ogóreczkiem, pomidorkiem, cacykami - to było to![/color]
Róg Jagiellońskiej i Bolesława Śmiałego. Klasyczny turecki kebab w dobrym wykonaniu, choć ceny dość wysokie. Shish, Adana, Doner i cośtam dla wegetarian.
--asc
Dnia Fri, 05 Jun 2009 12:33:27 +0200, Olek napisał(a):
[color=blue] > ogóreczkiem, pomidorkiem, cacykami - to było to![/color]
Dla każdego coś innego ja nie lubie cacyków. Dobry kebab ma gość przy ryneczku Kaliny. możesz spróbowac ;)
-- Sabat JID:sabat@jabber.autocom.pl | GG:87338 | ICQ:81749963 [url]http://www.xfire.com/profile/samsabat/[/url]
> A tak pytam - dla zorientowanych - gdzie w Szczecinie jest na prawdę[color=blue] > dobry kebab, nie żadna kapucha z litrami majonezu i jakąś podpieczoną > padliną, tylko coś bardziej smakosznego :) Najlepiej jakby to to było > otwarte np. do 2. Swego czasu (parę dobrych lat temu) był świetny kebab > grecki na pl. Kościuszki (teraz w tym miejscu jest chyba pizzeria) - z > ogóreczkiem, pomidorkiem, cacykami - to było to![/color]
Najlepsze kebaby są na Cukrowej - obok tego wielkiego ronda, po lewej stronie naprzeciw Uniwerku. Bez dwóch zdań, naprawdę wielki wybór sosów (a to w zasdzie one decydują o smaku...). Rewelacja. Ciekawa propozycją, nie spotykana gdzie indziej jest kebab przy leroy marlin. Inne niż wszędzie bułki i fajne dodatki - nie sama kapucha i pomidor. Jest tu i ogórek, przyprawy, zioła i feta. Naprawdę paluchy lizać,choć daleko... Blisko centrum to jak ktoś pisał Szejk, ja jednak najbardziej lubię te w Carrfurze na dole. Pozdrawiam wszystkich kebabozerców ;) paw
--
To i Ja sie podepne pod wątek. Prawdziwy kebab, po którym chce sie kupić kolejnego, co rzadko sie zdarza no i o dziwo smakuje naszym rodzicom, za każdym razem jak jadą na dzialke, to go kupują jest na os. Samosierry. ul. Reduty Ordona przy wjezdzie do Berlinga, na samym rogu. Polecam rollo kebab. kosztuje 9zl. i wart tej ceny, smaczny, swiezy i duuuuzo miesa. No to czekam na opinie zwrotne...
Nie gloryfikowalbym tak tego pseudo kebaba z donerlandu. Sos na cieplo - pomidoro jakis tam nawet niezly, ostry.. ale mieso... Tragedia.
[color=blue] > > Najlepsze kebaby są na Cukrowej - obok tego wielkiego ronda, po lewej > stronie > naprzeciw Uniwerku. Bez dwóch zdań, naprawdę wielki wybór sosów (a to w > zasdzie > one decydują o smaku...). Rewelacja. > Ciekawa propozycją, nie spotykana gdzie indziej jest kebab przy leroy > marlin. > Inne niż wszędzie bułki i fajne dodatki - nie sama kapucha i pomidor. Jest > tu i > ogórek, przyprawy, zioła i feta. Naprawdę paluchy lizać,choć daleko... > Blisko centrum to jak ktoś pisał Szejk, ja jednak najbardziej lubię te w > Carrfurze na dole. > Pozdrawiam wszystkich kebabozerców ;) > paw >[/color]
On Fri, 05 Jun 2009 15:26:05 +0200, kebebożerca wrote: [color=blue] > (a to w zasdzie > one decydują o smaku...)[/color]
No ja tam wole mięso, ale co kto lubi. To co zdarzało mi się jadać w naszym pięknym mieści było zrobione na bazie wyrobu mięsopodobnego z makro itp. Więcej mięsa znajdziesz w parówkach za 6,99/kg. Dobry kebba tylko u turka w de :/ -- "I love the smell of napalm in the morning." - Colonel Bill Kilgore
Padu-Padu >> 152255 // ICQ >> 56538615 //
Użytkownik "Olek" <olo@usuntodigitalline.eu> napisał w wiadomości news:h0as9o$456$1@news.wp.pl... [color=blue] > A tak pytam - dla zorientowanych - gdzie w Szczecinie jest na prawdę > dobry kebab, nie żadna kapucha z litrami majonezu i jakąś podpieczoną > padliną, tylko coś bardziej smakosznego :) Najlepiej jakby to to było > otwarte np. do 2. Swego czasu (parę dobrych lat temu) był świetny > kebab grecki na pl. Kościuszki (teraz w tym miejscu jest chyba > pizzeria) - z ogóreczkiem, pomidorkiem, cacykami - to było to![/color]
Chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz:
Otóż wiele punktów zamiast normalnego mięsa, zaopatruje się w gotowe "wałki" z mięsem MIELONYM! I jak ktoś słusznie zauważył, zawartość mięsa w takim mięsie jest znikoma, nie wspominając o nędznym smaku i jakości. Niestety, takich punktów, które oferują to "coś" mielonego jest więcej (bo taniej wychodzi, a ludzie zjedzą wszystko).
Ktos polecił punkt, przy skrzyżowaniu Jagiellońskiej i B. Śmiałego. Raz przechodząc obok, skusiłem sie na takiego kebaba. Gorszego niż tam, w życiu nie jadłem! I jeśli zauważycie, że mięsko takie jakieś dziwnie mielone jest. Nie kupujcie. Oni wszyscy prawdopodobnie zaopatrują się w to mielone u jednej firmy pod Stargardem.
Natomias kebab, który przypomina ten prawdziwy (można wybrac rodzaj mięsa), to osobiście mółbym polecić Mik-maka, przy pl. Żołnieża, Dobre kebaby mieli też przy al. Krzywoustego (bar Rab?) .
J.
>A tak pytam - dla zorientowanych - gdzie w Szczecinie jest na prawdę dobry[color=blue] >kebab, nie żadna kapucha z litrami majonezu i jakąś podpieczoną padliną, >tylko coś bardziej smakosznego :) Najlepiej jakby to to było otwarte np. do >2. Swego czasu (parę dobrych lat temu) był świetny kebab grecki na pl. >Kościuszki (teraz w tym miejscu jest chyba pizzeria) - z ogóreczkiem, >pomidorkiem, cacykami - to było to![/color]
Tam byl grecki. Tez go lubilem. Wlasnie te pomidorki, ogoreczek , feta itp - super
Fantom
> Ciekawa propozycją, nie spotykana gdzie indziej jest kebab przy leroy[color=blue] > marlin. > Inne niż wszędzie bułki i fajne dodatki - nie sama kapucha i pomidor. Jest > tu i > ogórek, przyprawy, zioła i feta. Naprawdę paluchy lizać,choć daleko...[/color]
Gdzie to dokladnie te kebaby ?
Fantom
[color=blue] > Gdzie to dokladnie te kebaby ? > > Fantom >[/color]
Przy przejeździe łaczącym parking Leroy z parkingiem WODR na Golisza. Taka buda na kołach.
--
dorzuce swoje 0,03 zl :) O dziwo polecam kebak w Auchan (firmuja sie Berliner Doner Kebab wiec moze jakas franczyza berlinskiego turka :)) )
W kazdym razie bardzo dobra _baraninka_ rozne opcje w tym z feta i ostrymi papryczkami, dobre sosy.
Szczerze polecam!
On 4 Cze, 00:11, "PAWCIO" <s-paw...@tlen.pl> wrote:
Ja się raz natknąłem na spleśniałą fetę w budzie koło CH Fala. Ale mogę polecić turecko/berliński na rogu Jagiellońskiej i Śmiałego oraz przy rondzie Giedroycia.
On Sat, 6 Jun 2009 13:18:02 +0200, Jurek M wrote: [color=blue] > Oni wszyscy prawdopodobnie zaopatrują się w to mielone u jednej firmy > pod Stargardem.[/color]
Lub w makro :) Tam można sobie obejrzeć taki "celulozowy" kebab :) -- "I love the smell of napalm in the morning." - Colonel Bill Kilgore
Padu-Padu >> 152255 // ICQ >> 56538615 //
Użytkownik "kropa" <kropiewnicki@WYTNIJTOgmail.com> napisał w wiadomości news:1r45qafrudope$.dlg@bite.my.shiny.metal.ass...[color=blue] > On Sat, 6 Jun 2009 13:18:02 +0200, Jurek M wrote:[color=green] >> Oni wszyscy prawdopodobnie zaopatrują się w to mielone u jednej firmy >> pod Stargardem.[/color] > Lub w makro :) Tam można sobie obejrzeć taki "celulozowy" kebab :)[/color]
Hehe... Makro kupuje pewnie w firmie pod Stargardem, a firma pod Stargardem sprowadza...z Chin? ;) [żartuję]
w każdym razie...Smaśnego!
J.
On 4 Cze, 00:11, "PAWCIO" <s-paw...@tlen.pl> wrote:[color=blue] > A ja polecam kebab na Roweckiego tj. między Witkiewicza a Łukasińskiego. > Jest to kebab kurdyjski i w smaku przypomina prawdziwy turecki z Berlina. > Obsługują tam Kurdowie i podejrzewam że mięso sami przygotowują.. Palce lizać > !!![/color]
W ktorym to miejscu dokladnie jest? Maja tam tylko kebab, czy tez inne specjaly kuchni kurdyjskiej?
Pozdrawiam Rafal
Dariusz Jackowski wrote: [color=blue] > Róg Jagiellońskiej i Bolesława Śmiałego. Klasyczny turecki kebab w > dobrym wykonaniu, choć ceny dość wysokie.[/color]
Jadłem raz i na więcej nie mam ochoty :-(
powiem tak: 4 czy 5 lat temu mozna bylo rzec smialo "niebo w gebie" natomiast niedawno odwiedzilem ponownie owe miejsce i jedyne co sie nasuwa na mysl - OCHYDA i to mega droga ochyda. Ktos wspomnial o kebabowni na cukrowej przy Uniwerku, to historia dokladnie taka sama. Jak dla mnie jedynym w miare sensownym miejscem jest Bar Rab, bynajmniej od lat maja ten sam smak i sosow i miesa. no prawie zawsze frytki smakuja jak frytki, bo olej wymieniaja czesto. Ale z ciekawosci jak bede w poblizu wymienionych wyzej miejsc to z checia skosztuje, moze akurat sie okaze ze mamy wkoncu jakis dobry kebab... Ale i tak tureckiego z Berlina nic pewnie nie przebije... Pozdrawiam smakoszy :)
Użytkownik "Tanto" napisał w wiadomości[color=blue] > Dariusz Jackowski wrote: >[color=green] >> Róg Jagiellońskiej i Bolesława Śmiałego. Klasyczny turecki kebab w dobrym >> wykonaniu, choć ceny dość wysokie.[/color] > > Jadłem raz i na więcej nie mam ochoty :-([/color]
[color=blue] > Jak dla mnie > jedynym w miare sensownym miejscem jest Bar Rab, bynajmniej od lat maja > ten sam smak i sosow i miesa. no prawie zawsze frytki smakuja jak frytki, > bo olej wymieniaja czesto. Ale z ciekawosci jak bede w poblizu > wymienionych wyzej miejsc to z checia skosztuje, moze akurat sie okaze ze > mamy wkoncu jakis dobry kebab[/color]
Och tak slynny bar rab Pamietam jak z jakies 5-8 lat temu pracowali tam znajomi (nie za wysokich lotow) i chwalili sie jak to regularnie spuszczali sie sie do sosu wrzucali gile itd :) Ciekawe czy nadal w tym lokalu jest kultywowana ta tradycja
Tanto wrote:[color=blue] >[color=green] >> Róg Jagiellońskiej i Bolesława Śmiałego. Klasyczny turecki kebab w >> dobrym wykonaniu, choć ceny dość wysokie.[/color] > > Jadłem raz i na więcej nie mam ochoty :-([/color]
Jadam tam tylko Shish Kebab i tego mogę polecić, bo jest bardzo dobry (dobrze opieczony kurczak, pomidor i papryka, do tego frytki, sałatka, różne sosy i ostre papryczki). Natomiast bułkowego Donera tam nigdy nie jadłem.
A może ktoś zna gdzie jeszcze w Szczecinie dostanę dobrego Shisha, ew. Adanę?
--asc
hehe stara bajka. to samo kiedys slyszalo sie o makkwaku itp...
Użytkownik "Zdzicho" napisał w wiadomości[color=blue] > > Och tak slynny bar rab Pamietam jak z jakies 5-8 lat temu pracowali tam > znajomi (nie za wysokich lotow) i chwalili sie jak to regularnie > spuszczali sie sie do sosu wrzucali gile itd :) > Ciekawe czy nadal w tym lokalu jest kultywowana ta tradycja >[/color]
>To i Ja sie podepne pod wątek.[color=blue] >Prawdziwy kebab, po którym chce sie kupić kolejnego, co rzadko sie >zdarza no i o dziwo smakuje naszym rodzicom, za każdym razem jak jadą >na dzialke, to go kupują jest na os. Samosierry. ul. Reduty Ordona >przy wjezdzie do Berlinga, na samym rogu. >Polecam rollo kebab. >kosztuje 9zl. i wart tej ceny, smaczny, swiezy i duuuuzo miesa. >No to czekam na opinie zwrotne...[/color]
Już ktoś o nim wcześniej wspominał tutaj. Dokładnie to ulica Roweckiego, między Berlinga, a Hubala. Nazywa się Mezopotamia coś tam. Zdecydowanie polecam, najlepszy kebab w mieście, a próbowałem chyba już wszędzie :) Polecam coś co się nazywa pizza turecka, wygląda jak rollo, ale placek w który zawinięte jest mięso jest trochę inny. Mięso dobre, krojone w ceniutkie plasterki, nie za dużo surówki, widać że chłopaki się znają na robocie. Dodatkowo leci klimatyczne MTV tureckie i wystrój również ma odpowiednie akcenty regionalne :) Mają też inne dania, jakieś kotleciki, makarony, ryż.
ony wrote:[color=blue][color=green] >> Gdzie to dokladnie te kebaby ? >> >> Fantom >>[/color] > > Przy przejeździe łaczącym parking Leroy z parkingiem WODR na Golisza. Taka buda > na kołach. >[/color]
Już jej tam nie ma (a przynajmniej wczoraj nie było)
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plpruchnik.xlx.pl
|